Motocykliści zawładną Świeradowem. Rusza impreza charytatywna „Jesień Motocyklowa” w Uzdrowisku Świeradów-Czerniawa
19 września 2015 r. do Świeradowa-Zdroju zjadą nie tylko motocykliści z całej Polski, ale i wszyscy miłośnicy muzyki i dobrej zabawy. Wszystko to z okazji pikniku „Wzgórze. Jesień motocyklowa”, organizowanego przez Hotel Zdrojowy SANUS należący do Uzdrowiska Świeradów-Czerniawa. Wydarzeniu towarzyszyć będą akcje charytatywne na rzecz wrocławskich fundacji.
2015-09-15, 15:14

Już 19 września br. odbędzie się impreza motocyklowa, podczas której przy Hotelu Zdrojowym SANUS spotkają się motocykliści, aby przejechać ulicami miasta. Impreza nie jest przypadkiem, ponieważ nawet wśród kierownictwa świeradowskiego SANUSA znajdują się miłośnicy motocyklowej jazdy. Stąd pomysł, aby aktywnie wesprzeć kulturę i bezpieczeństwo jazdy motorem, a przy okazji połączyć to z akcją charytatywną oddawania krwi i gromadzenia środków na rzecz wrocławskich fundacji. Jesieni Motocyklowej jak co roku towarzyszy wiele atrakcji – jedną z nich jest wioska indiańska, gdzie będzie można zapoznać się z kulturą, śpiewem i tańcem Indian, a nie zabraknie również gier, zabaw i konkursów dla najmłodszych. Ponadto, wydarzenie wzbogacone będzie o koncerty muzyczne, w tym występ gwiazdy wieczoru Old School Rockers.

Jednak najważniejszym założeniem imprezy jest jej wydźwięk charytatywny. Odbędzie się zbiórka krwi dla poszkodowanych w wypadkach drogowych „Z serca dla serc” oraz zbiorka funduszy z loterii fantowej na rzecz Fundacji „Na ratunek dzieciom z Dolnego Śląska”, którą po raz kolejny wspiera Uzdrowisko Świeradów-Czerniawa-Grupa PGU.

- Wokół naszego hotelu tworzy się powoli nieformalny „klub” motocyklowy. Bo naszym celem jest, by skupić wokół Hotelu Zdrojowego SANUS motocyklistów, ludzi z ogromną pajsą, temperamentem i ciekawymi pomysłami, a tym samym zmienić wizerunek uzdrowiska postrzeganego jako enklawa dla schorowanych seniorów przyjeżdżających na rehabilitacje. Tymczasem zjeżdżają do nas zarówno osoby starsze, jak i ludzie, którym do emerytury daleko, ale z wieloma pasjami. Motocykl to pojazd dla wszystkich bez względu na wiek i płeć. Aktywnie promujemy kulturę jazdy, przyjazne współdzielenie drogi przez motocykle, samochody i pieszych oraz bezpieczną jazdę również dlatego, że niektórzy z kadry SANUSA, w tym ja, sami jeżdżą i wiedzą, ile to przynosi frajdymówi Sylwia Bień, kierownik administracji Hotelu Zdrojowego SANUS w Uzdrowisku Świeradów-Czerniawa-Grupa PGU.

Maszyny motocyklowe będą nie tylko pretekstem do spotkania grupy fanów, ale staną się symbolem rodzinnej zabawy o wydźwięku charytatywnym. Środki zebrane podczas imprezy przekazane zostaną Fundacji Barka, która pomaga ofiarom wypadków drogowych oraz Fundacji na ratunek dzieciom Dolnego Śląska.

Całe przedsięwzięcie odbywa się pod patronatem Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego, a jego rozpoczęcie zainicjuje Wicemarszałek dr Tadeusz Samborski wraz z władzami Uzdrowiska Świeradów-Czerniawa.

Serdecznie zapraszamy!

Hotel Zdrojowy SANUS w Świeradowie-Zdroju